miercuri, 27 aprilie 2016

A avut loc Adunarea ordinară a clerului din Protopopiatul Hîncești


        La data de 26 aprilie 2016, în incinta bisericii „Sfinții Voievozi”din orașul Hîncești,cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Petru, Episcopul de Ungheni și Nisporeni a avut loc Adunarea ordinară a clerului din Protopopiatul Hîncești,fiind prezidată de către protopopul Protopopiatului Hîncești,protoiereul Serghei Slănină.
           Adunarea s-a desfășurat cu tema:„Sensul lecturii scripturistice în cadrul Sfintei Liturghii”,care a fost expusă în fața preoților de către ,protoiereul Andrei Hîncu,după care au avut loc discuții și dezbateri la tema propriu zisă.
             La adunare au fost prezenți și domnii Găină Vasile (inspector superior),Donea Constantin (inspector) șiCojocaru Gheorghe (inspector pentru protecția civilă) reprezentanții de la Direcția situații excepționale Hîncești, care au adus la cunoștință preoților măsurile de apărare împotriva incendiilor la lăcașele de cult.
          Nu în ultimul rînd părintele protopop după buna tradiție a ținut să felicite preoții care în luna aprilie și-au sărbătorit ziua de naștere,s-au ziua hirotonisirii în treapta de preot.
            Următoarea Adunare ordinară va avea loc la data de 30 mai a.c.





      
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu