miercuri, 31 august 2016

A avut loc Adunarea ordinară a clerului din Protopopiatul Hîncești

 Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Petru,Episcopul de Ungheni și Nisporeni, marți 30 august 2016 în biserica „Sf. Ier. Nicolae” din orașul Hîncești a avut loc Adunarea ordinară a Protopopiatului Hîncești .
                          Adunarea a fost prezidată de către protopopul protopopiatului Hîncești,protoiereul Serghei Slănină și a demarat cu felicitarea preoților care în luna august și-au sărbătorit ziua de naștere, s-au ziua hirotonisirii în treapta de preot.

                         În cadrul adunării au fost discutate mai multe probleme actuale ale clerului din protopopiat,și anume părintele protopop a îndemnat preoții la o lucrare  m-ai productivă cu crendincioșii,a discutat problema predării religiei în licee și gimnazii, a atras atenția celor care vor pleca la 1 septembrie la careele solemne la începutul anului de învățămînt pentru a săvîrși Tedeum,să monitorizeze prin imagini foto sau video.
                  Toți preoții au fost invitați la unul din cele mai importante evenimente ale B.O.M. care se va petrece la data de 3 septembrie a.c. în incinta Mănăstirii Căpriana și anume canonizarea Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.Iar la data de 4 septembria a.c. în Palatul de cultură din orașul Ungheni se va desfășura „Ziua tînărului voluntar ATOM”.
                  Următoarea Adunare ordinară a Protopopiatului Hîncești va avea loc la data de 29 septembrie a.c.




                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu