vineri, 24 februarie 2017

A avut loc Adunarea ordinară a Protopopiatului Hîncești

        La data de 23 februarie a.c. în Biserica cu hramul „Sfîntul Ierarh Nicolae” din municipiul Hîncești, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Petru , Episcopul de Ungheni și Nisporeni, sa desfășurat Adunarea ordinară a Protopopiatului Hîncești, care a fost prezidată de către protopopul Protopopiatului Hîncești, protoiereul Sergei Slănină.

            Adunarea a demarat cu buna tradiție de felicitare a clericilor din cadrul protopopiatului care în luna februarie au sărbătorit  ziua de naștere și ziua hirotonisirii în treapta de preot.În cadrul adunării părintele protopop a discutat cu preoțiidiverse probleme ale protopopiatului.
           În fața preoților a venit și Secretarul  Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, protoiereul Vadim Corostinchi cu un program de lucru administrativ, cu tematica anului 2017 dedicat în Episcopia de Ungheni și Nisporeni „ANUL DREPTEI CREDINȚE MĂRTURISITOARE ȘI LUCRĂTOARE PRIN IUBIRE” , unde unii preoți au primit temele binecuvîntate de Ierarh,care vor fi discutate în cadrul Adunărilor ordinare ale protopopiatului.
             Totodată la adunare, în calitate de Președinte al Sectorului Eparhial ACTIVITATE PASTORALĂ PENTRU TINERET, părintele secretar a pus în discuție programul de lucru cu tinerii pentru anul 2017, cu strategie de lucrupentru fiecare preot în parte și momentele de intersectare a activităților între parohii.
 S-au discutat mai multe idei de lucru după programa Sectorului Eparhial, seminare, concursul și finala Brain-Ring pentru fiecare raion în parte, taberele, etc… 

Un alt punct de discuție a fost proiectul Luna pentru viață, care va demara în cuprinsul Episcopiei noastre, prin implicarea preoților de a discuta cu tinerii pe tema: Prețuiește Viața,  prin mai multe idei de reper: frumusețea vieții, iubirea semenilor și a părinților, sinucidere, formarea familiei, avort, cuplu fericit, etc…













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu