luni, 29 mai 2017

Importanța predării religiei în școală-titlul unei noi conferințe susținută la Liceul Teoretic „Universum” din Sărata Galbenă,r-nul Hîncești

Cu binecuvântarea  Preasfințitului Petru,  Episcop de Ungheni și Nisporeni, pe  data de 29.05.2017  la Liceul „Universum” din Sărata Galbenă a avut loc o nouă conferință adresată elevilor având ca temă de abordare importanța predării religiei în școală. Invitatul de onoare al acestei întruniri a fost prot. Alexandru Comendant, profesor al Academiei de Teologie din Chișinău. În discursul său părintele profesor a menționat că ora de religie este mai mult decât o oră de instruire tematică religioasă.
În această oră nu învățăm doar a vorbi despre Dumnezeu, ci mai cu seamă ne învățăm a trăi identitatea noastră asumată de a fi creștini. În plus cunoștințele acumulate pe parcursul acestor ore de religie ne vor fi necesare în orice țară am locui, la orice vârstă am ajunge, fiindu-ne o călăuză printre problemele apărute în perindarea vieții.
Protoiereul Octavian Solomon, cleric al Bisericii cu hramul „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din localitate împreună cu Doamna Anastasia Pascaru, Director de onoare al școlii au ținut să mulțumească atât invitatului cât și auditoriului pentru participarea deschisă la eveniment.
Credem că astfel de întruniri sunt necesare pentru aprofundarea dialogului pe care îl poartă Biserica cu tânăra generație.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu