marți, 13 martie 2018

Dialogul de dezbatere religioasă cu tematica: „Adevărata Odihnă a lui Dumnezeu”



           Cu binecuvântarea P.S. Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni,  dialogul de dezbatere religioasă cu tematica „Adevărata Odihnă a lui Dumnezeu” dintre reprezentații Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și reprezentanții Bisericii noastre, s-a desfășurat în localitatea Logănești, raionul Hâncești (la data de 06.03.2018). 
  
     La dezbatere fiecare grupare au citit raporturi prin care s-a dat un plus de înțelegere asupra problemei propuse spre dezbatere. Din partea Bisericii Ortodoxe a susținut raportul de prezentare prot. Octavian Solomon, profesor la Academia deTeologie Ortodoxă din Moldova, iar din partea grupării adventiste rapoartele au fost citite de pastorii Andrei Moldovan și Anatol Tănase.

         Deși inițial întrunirea s-a vrut a fi  o dezbatere biblică (cu toată deschiderea și disponibilitatea din partea reprezentanților ortodocși),  în care urma să se facă exegeze temeinice asupra unor pasaje cu privire la Sabbat, Lege, Duminică, Odihnă,  până la urmă acest aspect a fost amânat pentru o altă întrunire,  la sugestia reprezentanților adventiști.
         Ambele tabere participante au răspuns la întrebările publicului iar prot. Iulian Rață și preotul misionar Veaceaslav Bodarev au mulțumit atât participanților cât și reprezentanților adventiști pentru deschiderea de a participa la această dezbatere religioasă.
În mod special, mulțumim pe această cale, prot. Leontie Lilicu parohul Bisericii Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil  din comuna Logănești care a găzduit evenimentul.














      
     



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu