duminică, 12 august 2018

Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfințirea Bisericii “Sf. M. Mc. Dimitrie” din satul Mereșeni, raionul Hîncești

Ieri, 11 august 2018, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe sfîntul Mucenic Clement, Preasfințitul PETRUEpiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat în localitatea Mereșeni din raionul Hîncești, unde, la solicitarea preotului paroh, protoiereul Andrei SIMON și a enoriașilor, a oficiat sfințirea bisericii în cinstea “Sfântului Mare Mucenic Dimitrie”, împreună cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat în dimineața zilei de către protopopul Circumscripției Hâncești, protoiereul Mitrofor Serghei SLĂNINĂ, preotul paroh, Protoiereul Andrei SIMONîmpreună cu dna preoteasă și credincioșii. După oficierea citire rugăciunilor de sfințire a bisericii a urmat ungeria cu sfîntul mir și stropirea cu aghiasmă a acesteia.
În cadrul Sfintei Liturghii, pentru merite deosebite în lucrarea de păstorire a credincioșilor din satul Mereșeni, dar și pentru truda depusă la edificarea bisericii “Sf. M. Mc. Dimitrie”protoiereul Andrei SIMON, a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu ușile deschise până la rugăciunea Domnească Tatăl nostru”
În cuvântarea Sa predicatorială, Preasfințitul PETRU a ținut să scoată în evidență învățăturile desprinse din pericopa evanghelică de astăzi, dar mai ales momente din viața sfinților pomeniți astăzi.
După încheierea Sfintei Liturghii Preasfinția Sa, împreună cu soborul de preoți și  credincioșii, au făcut, conform tradiției, înconjurul bisericii cu citirea Evangheliilor Învierii după care a oficiat sfințire Troiței recent înălțate di curtea bisericii.
La final mai mulți ctitori și binefăcători ai sfîntului locaș au primit Diplome Arhierești după care Preasfinția Sa a primit mulțumiri pentru vizita arhipăstorească întreprinsă în această localitate, creștinii exprimându-și speranța ca Ierarhul îi va vizita și cu alte ocazii.






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu