luni, 29 mai 2017

Importanța predării religiei în școală-titlul unei noi conferințe susținută la Liceul Teoretic „Universum” din Sărata Galbenă,r-nul Hîncești

Cu binecuvântarea  Preasfințitului Petru,  Episcop de Ungheni și Nisporeni, pe  data de 29.05.2017  la Liceul „Universum” din Sărata Galbenă a avut loc o nouă conferință adresată elevilor având ca temă de abordare importanța predării religiei în școală. Invitatul de onoare al acestei întruniri a fost prot. Alexandru Comendant, profesor al Academiei de Teologie din Chișinău. În discursul său părintele profesor a menționat că ora de religie este mai mult decât o oră de instruire tematică religioasă.

marți, 23 mai 2017

Preasfințitul Petru,Episcopul de Ungeni și Nisporeni, a oficiat slujba Sfintei Liturghii în biserica „Sf.Ierarh Nicolae” din satul Buțeni raionul Hîncești

Luni22 mai 2017, cu binecuvîntarea Preasfințituli PETRU și la invitația parohului, creștinii din satul Buțeni, raionul Hîncești, l-au avut astăzi în mijlocul lor pe Chiriarhul locului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.
În dimineața zilei Ierarhul a fost întîmpinat de parohul bisericii, Protoiereul Andrei PROCOPENCO, soborul de preoți și mulțimea de credincioși.

luni, 15 mai 2017

Conferință teologică la Liceul Teoretic „Universum” din comuna Sărata Galbenă

Cu binecuvântarea Prea Sfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, pe data de 15.05.2017 la Liceul „Universum” din localitatea Sarata Galbena a avut loc o conferință religioasă destinată elevilor ciclului gimnazial cu tema ”Prietenie și solidaritate”.

Liturghie Arhierească în parohia „Înălțarea Domnului” din satul Cățăleni, raionul Hîncești

Sîmbătă, 13 mai 2017, cu binecuvîntarea Sfintei Treimi și la invitația parohului, creștinii din satul Cățeleni, raionul Hîncești, l-au avut astăzi în mijlocul lor pe Chiriarhul locului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.
În dimineața zilei Ierarhul a fost întîmpinat de parohul bisericii, Protoiereul Gheorghe ROTARU, soborul de preoți și mulțimea de credincioși.