luni, 15 mai 2017

Conferință teologică la Liceul Teoretic „Universum” din comuna Sărata Galbenă

Cu binecuvântarea Prea Sfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, pe data de 15.05.2017 la Liceul „Universum” din localitatea Sarata Galbena a avut loc o conferință religioasă destinată elevilor ciclului gimnazial cu tema ”Prietenie și solidaritate”.

Invitatul de onoare, protoiereul Iulian Rață, profesor al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a prezentat modelul desăvârșit de prietenie spre care trebuie să tindem fiecare dintre noi exemplificând prin citate scripturistice cum ar trebui împlinită creșterea și devenirea noastră în prietenie după modelul lăsat de Însuși Hristos. Părintele profesor a menționat că prietenia adevărată este prietenia care merge până la jertfirea de sine. Astfel, copiii au fost îndrumați să se așeze în adevărata prietenie și cu Dumnezeu, dar și cu semenii lor și însoțiți de această prietenie jertfelnică să sporească în solidaritate și comuniune pentru mântuirea lor.

La conferință a participat și protoiereul Octavian Solomon, cleric al Bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din localitate vorbind despre zidirea spirituală interioară a tânărului, care trebuie să crească odată cu dezvoltarea sa exterioară. Părintele Octavian a mulțumit atât invitatului de onoare pentru prezentarea făcută, cât și profesorilor,  care s-au implicat în organizarea evenimentului.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu