luni, 31 octombrie 2016

A avut loc următoarea Adunare ordinară a clerului din protopopiatul Hîncești

        Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Petru, Episcopul de Ungheni și Nisporeni, luni 31 octombrie 2016 în biserica „Sfîntul Ierarh Nicolae” din orașul Hîncești a avut loc Adunarea ordinară a Protopopiatului Hîncești, care a fost prezidată de către protopopul Protopopiatului Hîncești,protoiereul Serghei Slănină.

         Adunarea a demarat cu tradiționala felicitare pentru preoții care în luna octombrie și-au sărbătorit ziua de naștere sau ziua hirotonisirii în treapta de preot.În cadrul adunării au fost puse în discuție diverse aspecte din cadrul Protopopiatului dar și a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.
              În legătură cu faptul că anul 2016 în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni a fost declarat „Anul Sfintei Scripturi” a fost primită hotărîrea ca fiecare preot în parohia sa să înmulțească numărul Sfintei Scripturi,ca aceasta să fie prezentă în primul rînd în toate instituțiile din localități și cît este posibil chiar și în fiecare familie.
                   A fost luată hotărîrea de a acorda ajutor financiar protoiereului Valeriu Mocriciuc în legătură cu starea sănătății care în ultimul timp a degradat foarte grav.
                  Următoarea Adunare ordinară va avea loc la data de 30 noiembrie 2016.  










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu