luni, 20 martie 2017

Cercetarea bătrînilor în Duminica Sfintei Cruci


În duminica Sf. Cruci enoriașii bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului” din sat. Buțeni, r-nul Hîncești în frunte cu parohul bisericii preotul Vasile PREPELIȚA s-au deplasat la azilul de bĂtrini din com Sarata-Galbena. Aici au fost intimpinati de d-nul Ion PAVLIUC, directorul azilului, d-nul Mihai LOZOVOI, primarul localitatii si batrinii azilului.

Parintele a vizitat Paraclisul azilului, care anterior a fost reparat si amenajat cu staruinta parintelui si a oamenilor de buna credinta si a adus in dar un sfesnic, ca fiecare sa aiba posibilitate de a aprinde cite o luminare pentru cei vii si adormiti. Corul bisericii au pregatit un concert, interpretind slavirile inchinate Sf. Cruci, parintele a indemnat pe toti sa duca Crucea batrinetilor cu dragoste, răbdare și fără cîrtire, după care fiecare a primit cîte o iconiță cu chipul Maicii Domnului.
Creștinii din Buțeni au pregătit o agapă frățească și au fost împărțite haine și încălțăminte aduse pentru bătrîni. Cu lacrimi în ochi bătrînii au mulțumit pentru grija și dragostea față de ei, spunînd că au primit o mîngîiere sufletească și pace în suflet. De asemenea a multumit tuturor și d-nul Ion si d-nul Mihai, menționînd că sunt adînc uimiți și bucuroși pentru implicarea activă a Bisericii Ortodoxe în activitatea socială. Mulțumim tuturor care s-au imlicat la acest act de binefacere, Dumnezeu să vă binecuvinteze!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu